Peter de Winter aan de slag bij MuConsult

Peter de Winter start per 1 september als senior adviseur Openbaar Vervoer bij MuConsult. Eerder was hij de manager van het team dat binnen de Vervoerregio bezig was met concessieverlening en hij is onder meer eindverantwoordelijk geweest voor de aanbestedingen voor Waterland, Zaanstreek en Amstelland-Meerlanden. 

In de concessie Amstelland-Meerlanden, die in december 2017 van start ging, speelde De Winter een belangrijke rol bij de uitwerking van het vraagstuk rondom zero emissie-bussen. In deze concessie zijn 100 elektrische bussen gaan rijden en het was voor het eerst dat er in één keer een dergelijk groot aantal bussen werd ingezet. Daarnaast was hij betrokken bij het versterken van de ketenmobiliteit in AML.

Ervaring

MuConsult laat weten heel blij te zijn met de versterking van het team. “Met zijn uitgebreide ervaring in de sector en zijn bijdrage aan belangrijke vernieuwingen denken we dat hij vanuit Mu een belangrijke rol kan spelen in de uitdagingen die de komende jaren op het beleidsveld afkomen. De komst van Peter past binnen de groeiambities die we als MuConsult hebben op het gebied van vernieuwing in het openbaar vervoer”, aldus Jan-Derk van ’t Rot, clustercoördinator Openbaar Vervoer MuConsult.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.