Frank Janssen volgt Cees Anker op als directeur Keolis

Elektrische bus allGo Almere Keolis
Foto: Keolis

Vervoerder Keolis krijgt in juni 2019 een nieuwe algemeen directeur. De huidige topman Cees Anker draagt zijn functie volgend jaar over aan Frank Janssen. Anker heeft op dat moment ruim zeven jaar lang leiding gegeven aan Keolis Nederland en eerder aan Syntus. Janssen werkte tot 2009 in het openbaar vervoer, maar is op dit moment financieel directeur en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis.

Anker is te spreken over zijn opvolger, met wie hij al eerder heeft samengewerkt. Janssen werkte tussen 1992 en 2009 bij Connexxion. “Ik ken Janssen als een gedegen bestuurder met de juiste focus op de zakelijke aspecten, maar zeker ook met oog voor zijn omgeving. Dat laatste kenmerkt Frank in zijn ambitie om te werken bij ondernemingen, die een relevante rol vervullen in de samenleving.”

“Bij Keolis Nederland en binnen de Keolis Group kan Frank daar zeker invulling aan geven, juist in deze tijd met grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat Janssen voor de reizigers, de opdrachtgevers en voor de onderneming de juiste persoon is.”

Anker

Cees Anker is sinds februari 2012 directeur van de vervoerder. Op dat moment was het vervoersbedrijf nog in handen van Keolis Group en NS, maar tegenwoordig is Keolis Nederland een zelfstandige dochter van het Franse moederbedrijf. De vervoerder heeft in de afgelopen jaren verschillende concessies weten te winnen en staat er naar eigen zeggen in financieel opzicht veel beter voor.

Maar er ligt een belangrijke taak voor de nieuwe directeur, zo stelt Anker. “Keolis Nederland staat voor een nieuwe fase, waarin de gerealiseerde groei moet worden vastgehouden en uitgebreid, de organisatie verder moet professionaliseren en de onderneming zich voorbereidt op de veranderende toekomst van mobiliteit.”

Daarbij moet de vervoerder inspelen op een veranderende mobiliteitsbehoefte van de reiziger, nieuwe concepten en nieuwe vervoersvormen. Anker: “De rol en de plaats van Keolis Nederland als mobiliteitsprovider zullen onder de leiding van Frank Janssen blijven meegroeien met die ontwikkelingen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.