Volop ruimte voor OV-sector op RailTech Europe 2017

Alexandra van Huffelen, directeur, GVB

De OV-sector kan zich van dinsdag 28 tot donderdag 30 maart laten bijpraten over alle belangrijke ontwikkelingen in de railsector op RailTech Europe 2017. GVB- en NS-directeuren Alexandra van Huffelen en Marjan Rintel zullen op woensdag spreken over hun ervaringen als vrouw in een overwegend mannelijke spoorsector, Transdev-directeur Bart Schmeink zal donderdag ingaan op nieuwe betaalmogelijkheden in het OV en op dinsdag spreekt Train2EU over het level playing field in Europa tussen het spoor en het vliegverkeer.

Op dit evenement zijn er drie dagen lang meerdere workshops die zich specifiek richten op de ontwikkelingen in het openbaar vervoer. De projectorganisatie van de Uithoflijn spreekt over alle uitdagingen hiermee en GVB en ProRail organiseren samen een workshop over toekomstbestendig infrastructuur

RailTech Europe

Behalve de workshops zijn er ook drie partijen genomineerd voor de Innovation Award. Dit zijn G4S Cash Solutions, Infrabel en Royal Haskoning DHV. Op dinsdag zullen deze drie partijen hun innovatie in korte pitches voorleggen aan de bezoekers, die mogen stemmen wat de beste nieuwe ontwikkeling in de OV-sector is.

Het evenement zal op dinsdag om 12.00 uur geopend worden door NS-directeur Roger van Boxtel, ProRail-directeur Pier Eringa, Libor Lochman, directeur van Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER) en Jan van Zanen, de burgemeester van Utrecht.

Workshops

Enkele relevante workshops voor OVPro-lezers zijn:

  • Vrouwen in de spoorsector – ervaringen van vrouwen aan de top (Alexandra van Huffelen (GVB), Marjan Rintel (NS), Micheline Zeenni (Arcadis) & Marianne van Lochem (Iron Ladies))
  • Nieuwe betaalmethoden voor het OV (Connexxion)
  • Uitdagingen en ‘lessons learned’ bij de Uithoflijn (Uithoflijn projectorganisatie)
  • Belgische spoorwegen versnelt de digitalisatie van haar treinconducteurs (B-Rail)
  • Scenario’s voor governance spoor en OV (APPM & NVBS)
  • Masterclass lightrail: plannen van een integrale mobiliteitsoplossing (TU Delft)
  • Dutch Rail Sector
  • Amsterdam-Brussel: lucht versus rail. Een gelijk speelveld in Europa? (Train2EU)
  • Infrastructuur van de toekomst (Jonge Veranderaars)

U kunt zich aanmelden voor RailTech Europe en alvast registreren voor de verschillende workshops via de volgende link: http://www.railtech.com/railtech-2017/workshops/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.