Vakbonden sturen ultimatum over cao OV aan vervoerders

buschauffeur, Arriva

Vakbonden FNV Streekvervoer en CNV hebben vanuit de werknemers een ultimatum aangeboden aan de verschillende werkgevers in het openbaar vervoer. Hierin hebben de vakbonden 15 eisen opgenomen voor de nieuwe cao Openbaar Vervoer. De vervoerders hebben tot maandag 6 juni 12 uur om in te gaan op deze eisen, voordat de vakbonden gaan staken.

Enkele belangrijke eisen die de vakbonden in dit ultimatum stellen zijn betere pauzes, geld voor scholing een rustperiode van minimaal 11 uur tussen diensten en betere doorstroming van uitzendkrachten. “De werkgevers zijn al maanden aan het tijdrekken”, aldus Nanette Stuart, buschauffeur en kaderlid van FNV. “Ze komen alleen maar met verslechteringen en willen niet tegemoet komen aan onze eisen. Er is in hun eindbod niets geregeld voor uitzendkrachten, parttimers en de werkdruk. We zijn het nu echt zat.”

Cao Openbaar Vervoer

De cao OV geldt voor ruim 12000 werknemers in het OV die werken bij Arriva, Syntus, Connexxion, Veolia, Qbuzz en EBS. De vorige cao liep in januari van dit jaar al af en een laatste bod van de werkgevers werd door de achterban van de verschillende vakbonden van tafel geveegd. Daarop peilden de vakbonden bij de werkgevers diens bereidheid om te protesteren en die bleek aanwezig.

Paula Verhoef was één van de onderhandelaars vanuit de FNV: “Tijdens 48 bijeenkomsten door het hele land in de afgelopen twee weken stemden onze leden – bijna unaniem – tegen het laatste bod van de werkgevers. Ook gaven onze leden aan bereid te zijn tot staken om hun eisen kracht bij te zetten”.

Lees ook: Nog steeds geen akkoord bereikt over nieuwe cao OV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Vakbonden sturen ultimatum over cao OV aan vervoerders”

Binic Vreugde|27.05.16|16:49

Maandag a.s.?? Nee Maandag 6 juni…