betere doorstroming

Verkeersader Rotterdam-Zuid twee maanden eerder open na lange renovatie

Foto: Roseknoop
De Roseknoop is een grote kruising in Rotterdam Zuid. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Ruim twee maanden eerder dan gepland gaat vrijdag de Roseknoop, een belangrijk kruispunt in Rotterdam-Zuid, weer open voor al het verkeer. Sinds begin 2023 werd op deze verkeersader groot onderhoud uitgevoerd. Op het kruispunt zijn onder meer het asfalt vervangen, de tramsporen en tramhaltes aangepakt, groen aangelegd en de ondergrondse infrastructuur vernieuwd.

Doordat de werkzaamheden af zijn, kan het verkeer weer vanaf het Varkenoordseviaduct, een uitvalsweg die langs Stadion Feijenoord loopt, via de Laan op Zuid, de 2e Rosestraat, Putselaan, Beijerlandselaan en Colosseumweg de stad in en uit rijden.

Dat de werkzaamheden zo vroeg zijn afgerond, heeft met meerdere “meevallers” te maken, legt een omgevingsmanager van de gemeente uit. “De oplevering van de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct was ook al een maand eerder en dat telt door in de rest van het project”, aldus de omgevingsmanager. “Ook was het weer zacht, er is geen echte winteronderbreking geweest. Daarnaast was er een goede samenwerking tussen alle stakeholders, zoals RET, ProRail en de aannemer KWS, en heeft het uitvoeringsteam van de gemeente snel geschakeld.”

Openbaar vervoer

Vrijdag om 09.00 uur gaat de Roseknoop open voor autoverkeer. Een dag later rijdt ook het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling. Zo rijdt tram 25 de normale route tussen Carnisselande en Schiebroek over de Beijerlandselaan. Bus 66 en bus 77 rijden volgens de gebruikelijke route en gaan weer over de Hilledijk.

Na de opknapbeurt is Rotterdam-Zuid beter bereikbaar en wordt de doorstroming van het verkeer beter, zo verwacht de gemeente. De afsluiting van de kruising zorgde regelmatig voor verkeersoverlast op andere doorgaande wegen in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink