Voorheen Rijkswaterstaat

Serge van Dam nieuwe directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Foto: Serge van Dam
Serge van Dam. Foto: Rijkswaterstaat.

Serge van Dam is per 9 september de nieuwe directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij neemt het stokje over van Henk Stipdonk, die op 2 juli met pensioen ging. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) levert kennis voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. 

Serge van Dam is nu nog adviseur verkeersmanagement en smart mobility bij Rijkswaterstaat. Hij leidt een groep van adviseurs bij Rijkswaterstaat en is voorzitter van een Europese werkgroep van wegbeheerders. Daarvoor was hij zelfstandig ondernemer en adviseur, ook op het gebied van mobiliteit. Hij was medeoprichter van adviesbureau Lysias en studeerde bestuurskunde in Leiden en in de Amerikaanse staat Indiana. Ook studeerde hij advieskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

“Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het KiM”, aldus Van Dam. “Mobiliteit staat aan het begin van een transformatie. Dat maakt het belangrijker dan ooit om op basis van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek beleidskeuzen te kunnen afwegen en onderbouwen. Het KiM speelt daarin een sleutelrol, als vertrouwde en onafhankelijke adviseur voor IenW.”

Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zegt blij te zijn met de nieuwe aanstelling van Van Dam. “Serge heeft waardevolle ervaring op het gebied van duurzame mobiliteit en verkeersmanagement, en beschikt over een groot nationaal en internationaal mobiliteitsnetwerk”, aldus Dronkers. “Serge zal het KiM gaan leiden in een dynamische tijd van grote veranderingen op het gebied van mobiliteit. Ik heb alle vertrouwen in Serge en zie uit naar onze samenwerking.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Laura Houtenbrink