PECH ONDERWEG

ANWB helpt ook dit jaar automobilisten met pech over de grens

ANWB
Wegenwachten van de ANWB zijn deze zomer weer actief in de belangrijkste vakantiegebieden over de grens om gestrande Nederlanders op weg te helpen, meldt de organisatie donderdag. Foto: Jacqueline van Kerkhof / Shutterstock

De ANWB is ook deze zomer weer actief in de bekende vakantiegebieden over de grens om gestrande automobilisten op weg te helpen. In totaal zullen 24 wegenwachten van de ANWB Nederlanders met pech helpen in Frankrijk, Italië en Spanje. In Zuid-Frankrijk richt de wegenwacht een extra autoservicepunt in.

Twaalf wegenwachten gaan naar Frankrijk in de gebieden Normandië, Dordogne, Ardèche, Languedoc, Beaune, Lyon, Annecy en de Côte d’Azur. Verder zijn vier wegenwachten in de buurt van het Franse Orange, waar het extra servicepunt is. Auto’s met pech worden uit de omgeving daarnaartoe gehaald en gerepareerd, vaak omdat lokale garages het te druk hebben.

In Italië zijn zeven wegenwachten bij de populaire meren: Gardameer, Lago Maggiore en in Toscane. In Spanje is een proef in de Costa Brava, waar één wegenwacht wordt ingezet. Verder staan door heel Europa 5500 huurauto’s klaar.

Volgens de ANWB heeft bijna 75 procent van de Nederlanders deze zomer vakantieplannen en gaat ruim de helft met de auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP