AANPAK STRAATINTIMIDATIE

VVD’er Pascal Lansink-Bastemeijer voorgedragen als wethouder Mobiliteit in Rotterdam

Pascal Lansink-Bastemeijer
De Rotterdamse VVD schuift Pascal Lansink-Bastemeijer naar voren als de nieuwe wethouder Mobiliteit. Foto: VVD.

De VVD in Rotterdam draagt fractievoorzitter Pascal Lansink-Bastemeijer voor als opvolger van Vincent Karremans, die naar Den Haag is vertrokken om de rol van staatssecretaris van Jeugd, Preventie en Sport te vervullen. Lansink-Bastemeijer krijgt daarmee, als zijn voordracht wordt goedgekeurd door de Rotterdamse gemeenteraad, de portefeuille Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit in handen.

Lansink-Bastemeijer krijgt direct na zijn benoeming een flinke stapel huiswerk mee van de vertrokken wethouder Karremans. Voor zijn vertrek werkte Karremans bijvoorbeeld aan de implementatie van een ingrijpend verkeerscirculatieplan, waarbij 27 straten op de schop gaan. Met maatregelen als knips, eenrichtingsverkeer en het herinrichten van wegen en kruispunten wil het gemeentebestuur de stad een stuk “autoluwer” maken.

Aanpak straatintimidatie

Naast de verkeersplannen in Rotterdam, is de aanpak van straatintimidatie het belangrijkste onderwerp voor Lansink-Bastemeijer. Onlangs kwam de Rotterdamse VVD met het idee om zogeheten “Guarded Bus Stops” te realiseren. Deze bushaltes zijn voorzien van camera’s en mogelijkheden om met een druk op een knop op de reclameborden op de haltes direct live-contact te krijgen met een handhaver.

Op X (voorheen Twitter) zegt de beoogd wethouder “apetrots” te zijn dat de VVD hem heeft voorgedragen als opvolger van Karremans, die hij een “legend” noemt. Dieke van Groningen zal de rol als fractievoorzitter overnemen van Lansink-Bastemeijer.

Lansink-Bastemeijer zal, als de Rotterdamse raad akkoord is met zijn benoeming, tijdens de gemeenteraad van 11 juli 2024 worden beëdigd als wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl