ov geen alternatief

Amsterdam wil extra parkeervergunningen voor medewerkers onderwijs en zorg

Parkeermeter in Amsterdam. Foto: Shutterstock

Het stadsbestuur van Amsterdam vindt dat er meer parkeervergunningen moeten komen voor medewerkers in het onderwijs en de zorg. Ook voor de politie zouden nieuwe afspraken moeten komen. De hoofdstad wil zo het personeelstekort in deze sectoren terugdringen.

“Deze parkeerregeling kan voor sommigen net het verschil maken of ze kiezen voor een baan in de stad, of dat ze vertrekken naar een andere regio. Omdat ze buiten de stad zijn gaan wonen of omdat ze onregelmatige werktijden hebben, waardoor het openbaar vervoer geen goed alternatief is”, zegt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer).

Voor onderwijs en zorginstellingen geldt al jaren een regeling voor maatschappelijke parkeervergunningen. Sinds 2018 kunnen scholen via een tijdelijke regeling meer parkeervergunningen aanvragen. Het bestuur bepaalt wie ervoor in aanmerking komt en doet de aanvraag. Deze tijdelijke afspraak loopt tot eind juli. De nieuwe regeling moet volgens de gemeente zorgen voor “meer vergunningen, een makkelijker proces en eenduidige regels”.

De nieuwe regeling moet ook voor de politie gaan gelden, maar daarover worden aparte afspraken gemaakt “vanwege het grote aantal dienstvoertuigen”.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP