gedragsverandering

TNO: bijna alle reizigers staan open voor duurzaam alternatief

Beeld: vrouw op fiets in Amsterdam
Veel jonge mensen vinden het openbaar vervoer onpraktisch, aldus de onderzoekers Shutterstock, Ekaterina Kupeeva

Maar liefst 99 procent van de reizigers staat ervoor open hun reis voortaan met een duurzame vorm van mobiliteit te maken. Dat blijkt uit een enquête van de ANWB en onderzoeksorganisatie TNO. Reisduur, gemak en prijs gelden daarbij als meest bepalende factoren. Ook het doel van de reis speelt een cruciale rol: “Mensen kiezen vaker voor een duurzame manier om naar hun werk te gaan als hun werkgever dat aanmoedigt met bijvoorbeeld een fietsplan. Ze zijn hier echter minder toe geneigd in hun vrije tijd.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “TNO: bijna alle reizigers staan open voor duurzaam alternatief”

Martin Kroon|12.01.24|10:00

Als het niets of niet te veel kost [tijd, moeite, geld, mentale inspanning] wil de Nederlander wel wat voor het milieu doen. Die 99% is dus een nogal gratuite score, want juist als iets geld, moeite of tijd kost lever je wat in voor het milieu en is er ‘echte’ bereidheid. Dat wil een kleine minderheid, zo te zien, anders kun je de recordgroei aan files niet verklaren [behalve door de groei van het aantal botsingen].