Privacy First

Publiek Vervoer Groningen Drenthe krijgt pluim voor privacybeleid

Publiek Vervoer Groningen Drenthe valt in de prijzen
Publiek Vervoer-directeur Petra Buitenhuis (rechts) nam donderdag samen met Freya de Mink (links) de prijs in ontvangst. Foto: Publiek Vervoer

Publiek Vervoer Groningen Drenthe is de trotse winnaar van de Privacy Awards in de categorie toepassing. Samen met privacy software-specialist Roseman Labs zorgde de vervoerorganisatie volgens Privacy First voor de best beschikbare privacybescherming bij het analyseren van reisgedrag, zonder inzage in persoonsgegevens van reizigers.

Publiek Vervoer-directeur Petra Buitenhuis is trots op het winnen van de prijs, niet in de laatste plaats omdat deze donderdag werd uitgereikt door Privacy First die Buitenhuis ‘een prominente voorvechter van privacyrechten’ noemt. “We zijn erg trots dat we haar kritische toets met vlag en wimpel hebben doorstaan.”

Buitenhuis erkent dat samenwerking op het gebied van persoonsgegevens gevoelig ligt. “Zeker wanneer het een kwetsbare doelgroep betreft, zoals Wmo-geïndiceerden.” De Publiek Vervoer-directeur prijst daarom de rol van privacy software-specialist Roseman Labs. “Door de samenwerking met Roseman Labs blijft gevoelige informatie op ieder moment veilig en is privacy gewaarborgd.”

Koploper

“We dragen met groot plezier bij aan de missie van Publiek Vervoer Groningen Drenthe, die heel veel mensen ten goede komt”, vult Freya de Mink, Business Development & Healthcare Lead bij Roseman Labs, aan. “Onze aanpak is relatief nieuw en biedt een unieke kans om grote uitdagingen gezamenlijk aan te pakken in dit domein. Het is erg mooi om hier koploper in te zijn.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.