Opdracht

Hardenberg zet maatwerkvervoer in de markt

Gemeentehuis Hardenberg
Het gemeentehuis van Hardenberg. Foto: Shutterstock/Frans Blok

Hardenberg is op zoek naar één vervoerder die voor de komende acht jaar verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het Wmo- leerlingen-, en jeugdwetvervoer. Het nieuwe contract treedt per 1 augustus 2024 in werking.

“Met deze aanbesteding willen we bereiken dat de vervoerder zorgdraagt voor kwalitatief goed en duurzaam vervoer voor een marktconforme prijs”, zegt de gemeente daarover via TenderNed. “Hierbij geldt dat de gemeente aandacht blijft houden voor het meer gebruik maken van openbaar vervoer en zelfredzaamheid.”

De gemeente kijkt tijdens de aanbestedingsprocedure voor maar liefst 70 procent naar de kwaliteit van het vervoer. Een gedegen plan van aanpak, duurzaamheid en innovatie spelen hierbij een belangrijke rol. De prijs speelt voor slechts 30 procent mee. De opdracht heeft een looptijd van acht jaar (tot 31 juli 2032) en kan één keer met een jaar verlengd worden.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.