Ondanks miscommunicatie

Doesburg zet nieuwe regels leerlingenvervoer door, gemeenteraad eist coulance

Vanaf volgend schooljaar moet elke ouder hun kind minimaal één keer per week naar school brengen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De nieuwe regel dat elke ouder minimaal één dag per week zijn of haar kind zelf naar school moet brengen, blijft staan. Dat zei verantwoordelijk wethouder Bert Elbers (Onderwijs) donderdag tijdens een vergadering met de Doesburgse gemeenteraad. Bij een gezin dat bestaat uit twee ouders, betekent dat twee dagen per week.

Wel steekt de wethouder de hand in eigen boezem wat betreft de communicatie. “Hoewel goed bedoeld, is mij duidelijk geworden dat niet iedereen de regel heeft begrepen”, stak Elbers van wal. “Als het niet is overgekomen is het niet goed genoeg geweest. Het actief noemen van voorbeelden, wat niet in de debatten die wij hebben gevoerd is gebeurd, had meer duidelijkheid gegeven. Het spijt me dat dat niet is gebeurd.”

Vorige week ontstond er verwarring rondom de nieuwe regel, die vanaf volgend schooljaar ingaat. Bij zowel ouders als sommige partijen in de Doesburgse gemeenteraad was niet duidelijk dat de regel per ouder geldt, waardoor gezinnen die bestaan uit twee ouders hun kind minimaal twee keer per week naar school moeten brengen. Ouders die hun kind niet zelf kunnen brengen en halen, kunnen dat aangeven bij de gemeente.

Coulance

Ondanks de verwarring die is ontstaan, blijft de nieuwe regel recht overeind staan. Wel gaf de wethouder aan coulant met de regel om te zullen gaan.

De fracties van SP, GroenLinks/PvdA, D66 en CDA steunen de wethouder hierin. Om dat kracht bij te zetten roepen de partijen de wethouder op om uiterlijk in oktober met een eerste evaluatie te komen en tot die tijd de nieuwe regel “met grote coulance” toe te passen. De motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.