Onrust

Verwarring rondom nieuwe regel leerlingenvervoer Doesburg

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Ouders van kinderen in Doesburg die gebruik maken van leerlingenvervoer, moeten vanaf volgend schooljaar hun kroost verplicht één dag in de week zelf naar school brengen. Dat is een van de nieuwe regels die de gemeente heeft bedacht om de druk op het leerlingenvervoer te verminderen. Volgens wethouder Bert Elbers (Onderwijs) gaat het echter niet om één dag, maar twee dagen per week.

Dat laatste heeft voor flink wat onrust gezorgd bij ouders, meldt Omroep Gelderland. Sommigen zeggen zelfs hun kind misschien noodgedwongen een dag thuis te houden van school.

Toch geldt de nieuwe regel voor het zelf brengen en halen volgens wethouder Elbers per ouder, wat neerkomt op twee dagen per week. “Bij het eerste kind dat met speciaal vervoer naar school gaat, vragen wij met ingang van het nieuwe schooljaar dat elke ouder een dag haalt en brengt, oftewel twee dagen per week”, zegt Elbers tegen de regionale omroep. “En als mensen zeggen dat ze geen auto hebben of het niet kan met werk, dan wordt gevraagd: kom met stukken die dat onderbouwen.”

Verwarring

Niet alleen bij ouders, maar ook bij een aantal fracties in de Doesburgse gemeenteraad is verwarring ontstaan door de woorden van de wethouder. Volgens SP, GroenLinks/PvdA en CDA is namelijk vastgelegd dat ouders hun kind één dag per week brengen en halen.

“Wij hebben altijd begrepen dat in alle officiële stukken, waarin is gesproken over ouders, het de bedoeling is dat ouders één dag per week het vervoer doen. En nu komt de wethouder ineens met de bewering dat het zou gaan om een dag voor elke ouder”, zegt CDA-fractievoorzitter Wim Robbertsen. “Wat mij betreft is het aan het college om dit te repareren, want dit kan niet.”

Het CDA heeft schriftelijke vragen ingediend over deze kwestie. De SP overweegt donderdagavond, tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie, een motie in te dienen voor helderheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.