Drastische maatregel

Touringcarvervoerder overtrad alle regels: geen APK, rijbewijs, vergunning of verzekering

Politie neemt touringcar in beslag bij Lauwersoog.
De APK van de bus bleek al drie jaar te zijn verlopen. Foto: Politie Noordoost Fryslan

De politie Noordoost Fryslan heeft vrijdagavond bij Lauwersoog een touringcar in beslag genomen. De politie had naar eigen zeggen geen keus omdat de veiligheid van de passagiers in het geding was. Zo ontbrak een vergunning voor personenvervoer, was de APK van de bus al jaren verlopen en beschikte de chauffeur niet over de juiste papieren.

De touringcar werd na een gerichte controle van de weg gehaald, nadat eerder deze maand door de politie al overtredingen waren geconstateerd. “Vrijdagavond bleek tijdens een nieuwe controle dat het busbedrijf tussentijds geen maatregelen heeft genomen”, schrijft de politie op social media.

Het touringcarbedrijf vervoerde onder meer passagiers zonder vergunning en de APK van de touringcar was ruim drie jaar verlopen. “Het bedrijf kon ter plekke ook niet aantonen dat er een verzekering voor de bus was afgesloten”, aldus de politie.

Ook de touringcarchauffeur had zijn zaakjes niet op orde. “Hij reed met een rijbewijs dat al jaren verlopen was en beschikte niet over de vereiste kwalificaties voor beroepsmatig vervoer.” De bus werd na inbeslagname door een bergingsbedrijf opgehaald en weggesleept. De passagiers werden met taxi’s naar hun eindbestemming gebracht.

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.