Gunning

Willemsen- de Koning haalt opdracht Wmo-vervoer West-Brabant binnen

Willemsen de Koning
Taxibusje van Willemsen de Koning. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Willemsen- de Koning ontfermt zich voor tenminste de komende vier jaar, zes inclusief verlengingen, over de deeltaxi (Wmo-vervoer) in de regio West-Brabant. Na verschillende rechtszaken is het Wmo- en ov-vangnetvervoer definitief gegund aan het Arnhemse vervoersbedrijf. 

Deeltaxi West-Brabant is een grote opdracht die meerdere typen vervoer bevat voor in totaal zestien verschillende gemeenten in de provincie Noord-Brabant. Zo bevat de opdracht naast het reguliere vraagafhankelijke Wmo-vervoer ook andere typen vervoer, zoals de ov-taxi (hubtaxi).

Het contract treedt per 1 januari 2025 in werking, een jaar later dan oorspronkelijk gepland. Na de aanvankelijke gunning volgde een procedure aangespannen door concurrent Connexxion. Tijdens de eerste rechtszaak gaf de rechter dat bedrijf gelijk, maar de opdrachtgever ging daartegen met succes in hoger beroep waardoor de opdracht nu gegund kon worden.

Kans van slagen

“Het is nog spannend”, antwoordt operationeel directeur bij Willemsen- de Koning Gerhard Breedveld op de vraag of de vervoerder over voldoende chauffeurs en voertuigen beschikt om de opdracht op een goede manier invulling te geven. Wel is het volgens de operationeel directeur bij het Wmo-vervoer gemakkelijker om chauffeurs te werven dan bij het leerlingenvervoer. “Bij dat type vervoer kan je iemand een contract voor 32 uur geven, daar zijn wel mensen voor te vinden. Bij het leerlingenvervoer, waar je contracten van 12 tot 15 uur hebt, is dat anders. Ik zeg niet dat het makkelijk wordt, maar de kans van slagen is wel groter.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.