Aanbesteding

Alkmaar zet Wmo-vervoer in de markt

Wmo-vervoer
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Alkmaar besteedt het vraaggestuurd collectief Wmo-vervoer aan. Dat meldt de gemeente op TenderNed. De opdracht betreft zowel de uitvoering als de centrale regie van het Wmo-vervoer voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Dijk en Waard.

De opdracht heeft een geschatte waarde van 40,5 miljoen euro. Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt er voor 60 procent gekeken naar kwaliteit en voor 40 procent naar de prijs. De opdracht heeft een initiële looptijd van 52 maanden en kan drie keer met één jaar worden verlengd. Geïnteresseerde vervoersbedrijven hebben nog 76 dagen, tot 5 september, de tijd om zich op de opdracht in te schrijven.

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.