Aanbesteding

Connexxion blijft regievoerder mobiliteitscentrale Jobinder

Taxibusje van Jobinder
Jobinder verzorgt zowel Wmo- als leerlingenvervoer. Foto: Jobinder

Connexxion Taxi Services blijft ook na dit jaar verantwoordelijk voor de planning van het vervoer van Jobinder. Dat heeft het vervoersbedrijf uit Dokkum woensdag bekend gemaakt. Connexxion kwam tijdens de aanbesteding als sterkste uit de bus.

Een van de vereisten tijdens de aanbestedingsprocedure was het probleemloos invoeren van nieuwe vervoerscontracten, per 1 januari 2027. “De door Connexxion geboden aanpak geeft Jobinder het vertrouwen dat de reiziger hier weinig van zal merken”, schrijft de personenvervoerder in een persbericht.

Tools

Hoewel de reizigers eind vorig jaar het Wmo- en het leerlingenvervoer beoordeelden met respectievelijk een 8,0 en een 7,8, is er volgens Jobinder nog steeds ruimte voor verbetering. “Deze kan bereikt worden door nog dichter op de uitvoering te zitten en meer inzicht te krijgen in de prestaties”, aldus Jobinder. “De door Connexxion geleverde tools geven Jobinder het vertrouwen dat deze ambities waar gemaakt kunnen worden.”

Het nieuwe contract treedt per 1 januari 2025 in werking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.