Oorzaak nog onduidelijk

Jobinder twee keer op rij getroffen door storing

Taxibusje van Jobinder
Jobinder verzorgt zowel Wmo- als leerlingenvervoer. Foto: Jobinder

Vervoersbedrijf Jobinder, dat in Noordoost-Friesland het Wmo- en leerlingenvervoer uitvoert, is voor de tweede woensdag op rij getroffen door een storing. De eerste storing was zelfs zo groot dat landelijk alle centrales van Connexxion niet konden inloggen.

“Medewerkers konden daardoor niet zien waar de auto’s waren”, zegt Paul Maasbommel, coördinator bij Jobinder, tegenover de Leeuwarder Courant. De tweede storing was meer een telefonische storing, waardoor Wmo-reizigers geen ritten konden doorgeven. Dit heeft ongeveer een halfuur geduurd.

Het is nog altijd onduidelijk waardoor beide storingen zijn veroorzaakt. “Daar wordt momenteel naar gezocht”, laat Maasbommel tegen Mobiliteit.nl weten. “De IT-afdeling van Connexxion houdt zich er nu mee bezig. Ik ga begin volgende week bij hen informeren of er al meer duidelijkheid is, want we willen natuurlijk niet dat dit nog een keer voorkomt.”

Doordraaien

Waar het Wmo-vervoer hinder van de storing ondervond, bleef het leerlingenvervoer gewoon doordraaien. “Dat zijn namelijk allemaal vastgestelde routes, dus die konden we gewoon rijden. Bij Wmo-vervoer is dat lastiger, want daarvoor moet je weten waar de voertuigen zich bevinden. Dat was die middag ontzettend moeilijk om boven water te krijgen”, aldus Maasbommel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.