Touringcars gemeengoed geworden

Noodmaatregelen leerlingenvervoer Harderwijk werpen vruchten af

Willemsen- de Koning
Willemsen- de Koning is in Harderwijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: Shutterstock

De noodmaatregelen die de gemeente Harderwijk in januari 2023 heeft getroffen om het leerlingenvervoer zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben het gewenste effect gehad. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders (B&W). De inzet van touringcars, een van de noodmaatregelen, is volgens het stadsbestuur zelfs “gemeengoed” geworden.

De gemeente zag zichzelf begin vorig jaar genoodzaakt om noodmaatregelen te nemen vanwege chauffeurstekorten in het leerlingenvervoer. Een van deze maatregelen was de inzet van touringcars. “Na een moeizame start van dit vervoer vanuit Harderwijk en Ermelo naar Nunspeet, loopt dit vervoer sinds maart 2023 goed”, zegt het gemeentebestuur in een brief aan de gemeenteraad.

Sterker nog: volgens het gemeentebestuur zijn de touringcars zelfs “gemeengoed” geworden. Mede daarom blijft de inzet van touringcars voorlopig gehandhaafd.

Ook de andere noodmaatregelen, zoals het niet uitvoeren van bijvoorbeeld individueel vervoer, blijven van kracht. “Vanuit de gemeenten (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde red.) zullen we de komende jaren nog beter kijken naar instroom van het vervoer en meer bewust worden van de locaties van de scholen waar naartoe gereden moet worden. Dit kan leiden tot de inzet van minder chauffeurs en het niet meer hoeven inzetten van noodmaatregelen”, aldus het college.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.