Verkeerscontrole

Chauffeur touringcar met kinderen aan boord betrapt op drugsgebruik

Verkeerscontrole
De verkeerscontrole vond plaats op de A13 richting Den Haag. Foto: Verkeerspolitie Rotterdam/Instagram

Twee touringcarchauffeurs zijn dinsdag tijdens een controle van de verkeerspolitie Rotterdam betrapt op drugsgebruik. Dat meldt de politie op social media. Bij beide chauffeurs is bloed afgenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt.

Volgens Rijnmond vervoerden beide touringcars passagiers. In een van de touringcars zaten zelfs middelbare scholieren tussen de 15 en 18 jaar oud. “Je zal je kinderen maar afgezet hebben voor een schoolreis in die bus”, schrijft de politie op Instagram.

Naast het drugsgebruik constateerde de verkeerspolitie nog diverse andere overtredingen. Zo bleek een groot deel van de in totaal 27 gecontroleerde bussen technische gebreken te hebben, meldt Rijnmond. De verkeerscontrole vond plaats op de A13 richting Den Haag. Ook de verkeerspolitie Den Haag en Koninklijke Marechaussee waren bij de controleactie betrokken.

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.