Nieuwe regeling

Heerlen introduceert fietspremie om zelfstandig leerlingenvervoer te stimuleren

Schoolkinderen op de fiets
Schoolkinderen op de fiets. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/www.hollandfoto.net

Kinderen in het Limburgse Heerlen die recht hebben op leerlingenvervoer, komen vanaf volgend schooljaar in aanmerking voor een eenmalige vergoeding van 500 euro voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Ook komen kinderen die met de fiets naar school gaan in aanmerking voor een kilometervergoeding. De gemeente hoopt met deze nieuwe regeling het gebruik van de fiets te stimuleren en de zelfstandigheid te vergroten. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.