Noord-Brabant

Someren zoekt tijdelijke touringcarvervoerder vanwege nieuwbouw school

Touringcars
Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Don Pablo

De gemeente Someren is op zoek naar een touringcarvervoerder die voor de komende één à twee jaar het vervoer van zo’n 180 schoolkinderen van basisschool ’t Rendal uitvoert. De komende periode wordt er namelijk gewerkt aan een nieuw schoolgebouw. Tot die tijd volgen leerlingen les op de locatie van SBO de Brigantijn in Someren.

Hoewel de leerlingen dagelijks moeten worden vervoerd, is nog niet precies duidelijk waar de schoolkinderen moeten worden opgehaald en afgezet. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat leerlingen ’s ochtends vanaf Sportpark de Renkant door een touringcar worden opgehaald en afgezet worden op de parkeerplaats van SBO de Brigantijn aan de kant van de Witvrouwbergweg. “Een geschikte exacte locatie zal in overleg met de opdrachtnemer worden bepaald”, meldt de gemeente op TenderNed.

Vleermuizen

Naast de exacte locatie waar leerlingen moeten worden opgehaald en afgezet, staat ook de ingangsdatum van de opdracht (18 augustus 2024) nog niet vast. “Op dit moment vindt er nog onderzoek plaats naar vleermuizen, wat kan leiden tot uitstel van de bouw”, verduidelijkt de gemeente. “Hierdoor kan het dat de ingangsdatum van de overeenkomst bijvoorbeeld pas na de kerst- of voorjaarsvakantie wordt.”

De opdracht heeft een waarde tussen de 400.000 en 450.000 euro. Geïnteresseerde vervoersbedrijven hebben nog tot woensdag 22 mei de tijd om zich op deze opdracht in te schrijven.

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.