Duurzaamheid

Leap24 ondersteunt taxiondernemers met partnerprogramma

Leap24 snellaadstation in Badhoevedorp
Leap24 snellaadstation in Badhoevedorp. Foto: Leap24

Leap24 biedt taxiondernemers met onmiddellijke ingang een lucratief partnerschap aan. Dat laat het snellaadstationbedrijf, dat beschikt over een netwerk van ruim twintig snellaadstations door heel Nederland, weten tegenover deze site. Taxiondernemers die zich aansluiten bij het partnerprogramma krijgen een speciale korting, bovenop het scherpe tarief van 59 cent per kWh.

“Zij besparen flink met onze partnerpas“, zegt Leap24-directeur Pelle Schlichting daarover. “Het is voor ondernemers natuurlijk een kans om goedkoop te laden, maar we vinden sowieso dat er een eerlijk tarief gehanteerd moet worden.”

Het partnerprogramma reikt echter verder dan alleen Nederland. Zo werkt de partnerpas op 500.000 openbare laadpalen in heel Europa. Ook persoonlijke begeleiding op de snellaadstations, inclusief trainingen, behoren tot het partnerprogramma.

Katalysator

Naast de gunstige financiële condities, speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. De opkomst van zero-emissiesteden (vanaf 2025) was drie jaar geleden zelfs de katalysator voor de oprichting van Leap24. “Nederland is echt een voorloper op het gebied van elektrisch rijden”, zegt Schlichting daarover. “Wat ook opvalt is dat met name de taxibranche voorop loopt in deze transitie.”

Al sinds 2021 realiseert Leap24 snellaadstations met extra ruime laadvakken en betrouwbare snelladers met een hoge laadsnelheid. “Daarmee helpen we ondernemers makkelijk vooruit te komen, zelfs als hun accu bijna leeg is.” Inmiddels beschikt Leap24 al over 22 locaties verspreid over heel Nederland. Daar komen dit jaar nog meer bij. “En niet alleen in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. We willen niet veel doen, maar dat ene ding – betrouwbaar en gemakkelijk laden voor ondernemers – doen we grootschalig.”

Wifi

Wat het volgens Schlichting ook aantrekkelijk maakt om bij Leap24 te laden, is de wijze waarop de snellaadstations zijn ingericht. Zo focust het snellaadstationbedrijf zich niet alleen op grote voertuigen, maar op de totale laadervaring. “Wij richten onze locaties met liefde in. Daarom vind je overal beplanting, een picknickbank- en tafel en als het kan een vending-machine. En natuurlijk onze herkenbare, gele bloempot. Daarnaast heeft ieder laadpunt wifi. Door al deze kleine dingen maken het laden makkelijker én aangenamer voor de ondernemer.”

Lees ook:

Auteur: Redactie